Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rytmisk Gymnastik (RG)

Rytmisk gymnastik är en kvinnlig sportgren, där gymnasten utför sina övningar med handredskap till musik. Det finns fem olika handredskap: rep, tunnband, boll, käglor, band.  Varje rörelse ska motsvara musikens karaktär och följa dess rytm. Under alla program ska handredskapen vara i kontinuerlig rörelse samt i harmoni med det gymnastiska och musikaliska utförandet. De estetiska rörelserna, inlevelse i musiken och sättet att presentera kombinationen gör Rytmisk gymnastik till en gren som genom sina oändliga variationsmöjligheter fascinerar såväl utövare som publik.


Vi har 2 indelningar när det gäller Rytmisk Gymnastik! 

RG Dance och Klassisk RG!


RG Dance I RG Dance tränar vi rytmisk gymnastik med fokus på dans, uppvisning och tävling i grupp. Vi använder de fem handredskapen, boll, band, rep, käglor och tunnband, och vi tävlar enligt RG:ns alternativa bedömningsreglemente som fokuserar mer på dans, rytm och samspel och mindre på svårigheter. Vi tränar styrka, vighet, kroppskontroll, mattövningar och dans och lär in program till uppvisning eller tävling.

RG Dance passar killar och tjejer, från 10 år (födda -08 ) som vill träna gymnastik, jobba med handredskap, dansa, uppvisa och tävla i grupp och som vill träna 1-2 gånger per vecka. Våra pass ger allsidig träning och går utmärkt att kombinera med andra idrotter.

 

Vi har två nivåer, nybörjare och fortsättning.

I nybörjargrupperna har vi inga krav på förkunskaper eller särskilda kläder eller utrustning.

I fortsättningsgrupperna bör man ha gått en eller ett par terminer på gymnastik och man behöver skaffa den lila dräkt och svarta byxor som är vår truppklädsel.

 


Klassisk RG är den disciplinerade träningen i RG. Det är alltifrån att träna på att träna som att träna för att tävla. Ålder 6 år och uppåt. I klassisk RG finns tävlingsgymnastiken på FIG reglementet 

RG - 6 Oktober – Regionstävling 3 i Hölöhallen
2018-10-18 09:35

SGSF arrangerade Regionstävling 3 i Hölöhallen och det var ett stort föräldraengagemang,

Sekretariat, speaker, musik, café, flytt av våra tunga mattor mm.

 

Våra gymnaster var taggade på förmiddagens tävlingar i klasserna PVU, Minior, Ungdom och AB. I PVU klassen tog Maya-Lilly Rohoum hand om guldet och Ida Kalbori fick en fin 4:e placering. I miniorklassen tog Julia Sheltagh hand om guldet, Lova Azrak-Bäsén bronset och Dagny Lindgren tätt efter på 4:e plats. Ungdomsklassen placerade sig Milla Sjöstrand bäst på 4:e placering tätt följd av Sienna Chauca 5:e och Niina Lööf 6:e

Kul med våra RG Dance grupper som medverkar i alternativt bedömningsreglemente och som alla tog guld, silver och bronsplaceringar.

 

Eftermiddagen bjöd på klasserna pre-junior, junior, senior och DTQ

Ledarna upplevde alla gymnaster glada och de tävlande i pre juniorklassen tävlade för första gången med sina nya bandprogram. De var nöjda med sina prestationer. Malva Guteland-Beiming knep bronset och Leia Plahn 5:e och Alice Hellgren 6:e

 

I juniorklassen placerade sig Anna Eklund bäst med en bronsplacering, tätt följd av Tindra Laukkanen 4:e och Agnes Hagberg 5:e

 

I seniorklassen tävlade Natalia Koseda, som enda senior för SGSF hon går för närvarande på RG college, men tävlar för SGSF och placerade sig på 4:e plats

 

Duo/trio/quatro ”DTQ” Äldre tävlade Jenny Lundberg och Sofia Lennmark som även de går PÅ RG College och de knep guldet.

 

Rolig och givande dag och vill passa på att än en gång tacka alla engagerade föräldrar i SGSF

 

RG Ledarna

RG - 16-17 juni, Riksserie 3 i Örnsköldsvik
2018-10-15 09:51

Våra Södertälje gymnaster, Alice, Leia, Anna, Lova, Marina, Victoria och Linnea tävlade på Riksserien 3 i Örnsköldsvik. Alla har genomfört en superbra tävling! Elena var domare i fria klassen och Malin var tränare, sen bytte de plats resten av dagen.

Leia och Alice tävlade i fria klassen där inga placeringar ges, men där både fick en fin poäng bland många deltagare. Båda tjejerna körde två stabila program med bra svårigheter.

I DTQ junior tog Anna och Lova guldet bland sex lag, med stor marginal i poängen! I juniorer FIG kom Anna på en fin sjundeplats efter tre väl genomförda program där den bästa poängen blev i käglor. I juniorer BAS fortsätter Södertälje ta hem fina medaljer, denna gång silver till Victoria och brons till Marina. Lova kom på en fin femteplats bland de 25 startande i juniorer BAS och Linnea genomförde nog sitt livs bästa tävling i samma klass, med rena svårigheter och fin utstrålning. Vi tränare kunde inte vara annat än mycket nöjda med dagen! 

Fina framträdanden av RG Dance i Hölö
2018-10-08 08:26

Under regionstävling 3 i rytmisk gymnastik i Hölö den 6 oktober så ställde SGSF:s Dance-grupper upp med fem olika program i AB-klassen och det blev medaljer för alla 20 gymnaster! Detta är största uppslutningen vi haft hittills sedan våra grupper började tävla i regionstävlingar för ca 2 år sedan. Tjejerna gjorde riktigt fina framträdanden trots att flera av dem fått träna in helt nya program på kort tid och vissa program fått ändras i sista stund på grund av strykningar. Vi är verkligen stolta över våra fina gymnaster.

/ RG Dance-ledarna

JSM för RG tjejerna - brons, silver och GULD!
2018-09-06 09:42

Den 6 till 8 juli var Södertäljes RG junior på SM-veckan i Helsingborg. De som åkte var Anna, Lova, Agnes, Marina, Tindra och Viktoria tillsammans med Malin som var tränare. 

 

Alla har genomförde en superbra tävling i den stora hallen som var mycket varm. Alla juniorer körde två redskap och av lite över 40 tävlande gick 15 gymnaster vidare till mångkampsfinalen. Från Södertälje var det hela tre gymnaster som kvalificerade sig, Anna, Agnes och Lova. Men det var en riktig rysare ändå in i slutet då poängen var mycket jämna och vi var nära att få in ytterligare gymnaster i finalen. Slutresultatet blev en mycket hedrande sjätteplats för Anna, Lova blev 11:a och Agnes 12:a. 

 

Under mångkampen räknas även poängen till ett lag som kan bestå av 3-6 gymnaster, det är de högsta poängen per redskap som räknas in så man vet inte innan vilka som ingår i laget. Södertälje lyckades ta hem bronset (och därmed SGSFs första SM tecken) genom Anna, Lova, Tindra och Marina.

 

Under kvällen tävlade sedan Anna och Lova i duo, vilket är en ny gren för båda tjejerna. Efter en superbra första körning och ett andra försök med några oturliga missar fick Anna och Lova ta emot silvret och SGSFs andra SM tecken var därmed säkrat. De fick även ta emot utmärkelsen för den mest samspelta duon under dagen! 

 

Torsdagen började med individuella grenfinaler för både Lova och Anna. I varje gren kvalificerar sig åtta gymnaster så det är en stor prestation att komma med. Lova deltog i tunnband och Anna i tunnband, boll och käglor. Båda tjejerna körde säkra och fina program. Som bäst slutade Anna på en fin 5:e plats i tunnband vilket är en säker gren för henne. 

 

På torsdagen körde även Anna och Lova grenfinal i DTQ juniorklassen och efter en lite skakig start gjorde de ett starkt intryck och säkrade därmed GULDET framför sex lag. Vi var mycket stolta över tjejerna som nu fått med sig hela tre SM tecken hem till Södertälje igen. 

 

Stort grattis tjejer!!!

  

 

/Malin 
RIKSSERIEN 3
2018-08-23 09:19

Idag ( 16 juni) har våra Södertälje gymnaster, Alice, Leia, Anna, Lova, Marina, Victoria och Linnea tävlat på Riksserien 3 i Örnsköldsvik. Alla har genomfört en superbra tävling! Elena var domare i fria klassen och Malin var tränare, sen bytte de plats resten av dagen.

 

Leia och Alice tävlade i fria klassen där inga placeringar ges, men där både fick en fin poäng bland många deltagare. Båda tjejerna körde två stabila program med bra svårigheter.

 

I DTQ junior tog Anna och Lova guldet bland sex lag, med stor marginal i poängen! I juniorer FIG kom Anna på en fin sjundeplats efter tre väl genomförda program där den bästa poängen blev i käglor. I juniorer BAS fortsätter Södertälje ta hem fina medaljer, denna gång silver till Victoria och brons till Marina. Lova kom på en fin femteplats bland de 25 startande i juniorer BAS och Linnea genomförde nog sitt livs bästa tävling i samma klass, med rena svårigheter och fin utstrålning. Vi tränare kunde inte vara annat än mycket nöjda med dagen!

 

Stort grattis till er alla! 🤸‍♀️🥇🏆

 

Elena

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen