Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen!
Välkommen till vår hemsida! 

Södertälje Gymnastik- och Sportförening (SGSF) vill erbjuda alla i Södertälje gymnastik som passar dem. Det innebär att vi vill ha grupper för barn och ungdomar. Grupperna ska passa både pojkar och flickor, alltifrån nybörjare till erfarna gymnaster. Våra grupper ska ha en stor tillgänglighet när det gäller lokaler, tider och dagar samt erbjuda alla oavsett etnisk, kulturell och social bakgrund en möjlighet att utöva gymnastik. Alla ska, oavsett kunskapsnivå, erbjudas verksamhet som stimulerar till utveckling och skapar ett fortsatt intresse för fysisk aktivitet och gymnastik som tävlings- och motionsform.
Vi är idag ca 900 medlemmar!

Vill du bli medlem i Södertälje Gymnastik- och Sportförening? Klicka då här!
Välkomna till årets Juluppvisning!
2019-11-21 09:26


Juluppvisning 1

Publikinsläpp:10:00

Start:10:30

Slut:12:00


Juluppvisning 2

Publikinsläpp:13:00

Start:13:30

Slut:15:00

 

Var: Västergårds Arena

        Västergatan 2

        151 45 Södertälje

 

Entré: Vuxna 50kr

           Barn 30kr (under 18 år)

           

Vi kommer även att sälja fika mm.

 

Observera att vi bara har möjlighet att hantera Swish- och kortbetalningar. 


Lägg gärna in följande nummer i telefonens adressbok för att göra Swish-betalningarna smidigare:

SGSF Entré, 123 100 11 55

SGSF Kiosk, 123 668 33 20


Parkering sker på Wendela Hebbe Gymnasiets stora parkering! Det kommer inte att finns möjlighet att åka bil ner till Arenan. Endast dem med handikapptillstånd får köra ner.


Se karta.. 


Mer information om uppvisningen får ni av ledarna i respektive grupp.

 

Varmt Välkomna!

SGSF – Södertälje Gymnastik & Sportförening

RG – HÖSTPOKALEN i Landskrona 8 november
2019-11-21 09:18


Efter en lång tågresa med byte i Lund så checkade vi in på Hotell Chaplin i Landskrona efter en snabb incheckning så blev det middag innan det var dags att sova.

 

Lördagen var det tävlingsdag och flera av de äldre gymnasterna hjälpte dom yngre med hår och smink så alla hann bli klara. Innan bussfärden gick till Puls Arena och den långa dagen kunde börja.

Vi hade 5 lag och 1 Duo som tävlade för SGSF.

Vi är så stolta att kunna säga att vi hade den bästa hejarklacken på hela tävlingen.

Tjejerna var fantastiska mot varandra, hejade, peppade och tröstade i fall det behövdes .

 

Det var 126 gymnaster som kämpade sig igenom tävlingen, bäst av SGSF kom Lag 2 som bestod av Aleksandra, Sigrid och Saga👏🏻De kom på en fin 6:e plats av 20 lag.

 

Duon Linnea/Rebecka gjorde sin första tävling tillsammans och detta var ett genrep inför Sveamästerskapen den 23/11 och till nästa års riks serie.

Första försöket gick riktigt skakigt men dom samlade ihop nerverna och utförde ett bättre andra försök.

Bra erfarenhet och kunskap inför kommande tävlingar .

 

Lördags kvällen åt vi alla middag på en trevlig restaurang tillsammans med Jenny Engdahl domare och Meja, RG landslagsgymnast från Landskrona.

Kvällen avslutades med charader och godis uppe på vinden på hotellet.

 

Vi ledare är så stolta över alla gymnaster!

 

Annelie och Maria

GF-hallen
2019-11-18 09:02

I direkt anslutning till Täljehallen, vid Rosenborgskolan, har Södertälje kommun byggt en ny idrottshall. Hallen heter GF-hallen, där GF står för Gymnastik och Friidrott. Utöver SGSF och Södertälje IF (Friidrott), kommer även SSS simhoppssektion samt EIF löparsektion att använda den här hallen för sina träningar.

 

Hallen börjar bli klar och vi kommer att börja använda den för vanlig schemalagd träning när vårterminen 2020 startar. Inom föreningen pågår nu arbete med många förberedande uppgifter, inkl. schemaläggning, inför detta.

 

GF-Hallen kan ses som en av Sveriges bästa gymnastikhallar. Det innebär förstås fantastiskt fina förutsättningar för utvecklingen av vår verksamhet. RG-sektionen får nu för första gången möjlighet att träna i lokal med ”full” takhöjd. Truppsektionen har tillgång till kraschgropar, tumblingbana och trampoliner som gör det möjligt att träna på svårighetsnivåer de aldrig tidigare har kunnat göra i våra nuvarande hallar. Även skaderisken blir mindre för våra avancerade gymnaster. Man ska förstå att hallen och dess utrustning kan utnyttjas mest och bäst av gymnaster som har kommit en bit i sin gymnastikkarriär. För de allra minsta gymnasterna i föreningen kan hallen upplevas för stor och deras träningsmoment kräver utrustning som finns i skolornas gymnastiksalar.  

 

För de gymnaster som kommer att träna i GF-hallen innebär det en viss skillnad mot dagens träningar, det kommer att vara flera grupper som tränar samtidigt. Vi kommer också att mötas över sektionsgränserna vilket vi inte har gjort tidigare. Från föreningens sida tycker vi att det känns otroligt roligt att kunna ses mer i vår vardagliga träningsverksamhet.

 

Truppsektionen har arbetat fram en uppdaterad tränings-/gruppstruktur som kommer införas i samband med vårterminsstarten. Mer information om detta kommer att publiceras på hemsidan under december.

 

Sedan är det ju inte bara SGSF som tränar i GF-hallen, vi kommer att samsas med simhopparna, friidrottarna och löparna. Det kommer att berika allas våra verksamheter – och periodvis kommer det säkert att medföra vissa utmaningar också. För att förebygga problem, och även hantera problem som ändå uppstår, mellan föreningarna har vi etablerat ”GF-alliansen” med representanter från föreningarna som tränar i hallen.

 

Den 25 januari 2020 kommer det att vara en stor invigning av GF-hallen, planeringen av invigningen pågår för fullt. Mer information om invigningen kommer lite senare.

VGF-cupen 9 november!
2019-11-11 08:13

I lördags tävlade Trupp Basic 2010-2012 sin första tävling utanför Södertälje. Tävlingen var i Torvalla sporthall i Haninge, och det blev en riktigt tidig morgon. Redan kl 07.15 samlades vi för att börja värma upp. Gruppen tävlade i två lag, grupp gul och grupp blå. Båda lagen var riktigt duktiga som utförde två fina varv på matta och två fina varv på hopp, samt ett fint fristående.

 

Tävlingen slutade med en medalj till vardera lag: grupp Gul fick medalj i fristående för bästa svårigheterna, och grupp Blå fick medalj i matta för bästa ström. Både ledare och gymnaster gick hem nöjda, nu ska vi fortsätta slipa på varven så att laget är redo för juluppvisningen och kommande termin.

Nyheter från våra grupper
Truppgymnastik, 18/11 09:09 
Rytmisk Gymnastik, 08/04 11:16 
Rytmisk Gymnastik, 28/03 08:53 
Rytmisk Gymnastik, 17/12 09:02 
Rytmisk Gymnastik, 04/12 08:16 
Rytmisk Gymnastik, 03/12 08:11