Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen!
Välkommen till vår hemsida! 

Södertälje Gymnastik- och Sportförening (SGSF) vill erbjuda alla i Södertälje gymnastik som passar dem. Det innebär att vi vill ha grupper för barn och ungdomar. Grupperna ska passa både pojkar och flickor, alltifrån nybörjare till erfarna gymnaster. Våra grupper ska ha en stor tillgänglighet när det gäller lokaler, tider och dagar samt erbjuda alla oavsett etnisk, kulturell och social bakgrund en möjlighet att utöva gymnastik. Alla ska, oavsett kunskapsnivå, erbjudas verksamhet som stimulerar till utveckling och skapar ett fortsatt intresse för fysisk aktivitet och gymnastik som tävlings- och motionsform.
Vi är idag ca 900 medlemmar!

Vill du bli medlem i Södertälje Gymnastik- och Sportförening? Klicka då här!
ÅRETS LEDARE 2019 - Majken Pettersson
2020-05-28 08:24
Nominering:
För hennes engagemang och mogna sätt att bemöta föräldrarna. Hon är en förebild för föreningens ledare, men också en fantastisk ledare för gymnasterna. Hon ser till att alla gymnaster blir bemötta rättvist och får roliga och utvecklande träningar. 
Majken är en ledare som SGSF är stolta över. 


Kansliet har flyttat!
2020-05-14 10:21

SGSFs kansli har flyttat till Rektorsvägen 2 (vid Täljehallen och Södertäljehallen). Ingång från parkeringen genom samma entré som SBBKs kansli.

Vill ni besöka kansliet, ring eller mejla vår kanslist Monica Törnqvist innan för hon är inte alltid på plats.

sgsf@telia.com eller 08-550 623 34.

Samarbete mellan SGSF & Rosenborgskolan!
2020-05-11 09:55

SGSF kan glatt meddela att vi har inlett ett samarbete med Rosenborgskolan. Från och med HT-20 kommer det att finnas en gymnastikprofil med trupp inriktning för högstadieeleverna på Rosenborgskolan.

Detta innebär att eleverna på skoltid tränar gymnastik i 1,5 timme, två gånger i veckan. Är ni intresserade av att veta mer om Rosenborgskolan och gymnastikprofilen, kan ni läsa mer här: https://www.sodertalje.se/skola-och-forskola/grundskolor/vara-skolor/rosenborgsenheten/var-profil/sodertalje-idrottsklasser/, eller kontakta Sofie Sandell Johansson (sofie.sgsf@gmail.com) som kommer vara profiltränare.

Anmälan till årets Vackstaläger 3-6 augusti!
2020-04-14 14:02

Nu är det dags att anmäla sig till det årliga Vackstalägret för SGSF:s truppgymnaster ute på Vackstanäsgymnasiet.

 

Lägret kommer att ske den 3-6 augusti.

 

Lägret är till för föreningens medlemmar från det år gymnasten fyller 7 år (2013). Lägret är i år anpassat för gymnaster som går i Trupp/Parkour Flipp, Trupp Basic, FT, Fortsättningsgrupperna, Pojktruppen 1,2, 3, UT2 samt UT3. Till skillnad från tidigare år kommer ingen trampolin eller tumblinggolv att finnas på plats då föreningen inte längre har kvar samtliga redskap som tidigare fanns i Bollhallen. Däremot kommer många andra redskap finnas på plats för att gymnasterna ska få utmanas och träna. Förutom att träna får gymnasterna även ett roligt avslut på sommaren med bad, lekar, kvällsaktiviteter och många nya gymnastik kompisar.

 

I och med det rådande läget kring Covid19 kommer vi att planera för lägret och öppna anmälan, men vara redo för att eventuellt avbryta om det krävs. Vi vet ännu inte hur samhället ser ut och vad för regler och riktlinjer som gäller i augusti, därför planerar vi för detta läger och hoppas att det ska vara möjligt att genomföra. Vi kommer inte att skicka ut fakturor i nuläget, utan tar det närmare. Föreningen kommer självklart inte att fakturera för ett läger som inte blir av.

 

Lägret kostar 2 200 kr och då ingår:

·         Träning i 4 dagar

·         Frukost, lunch, mellanmål och middag 

·         Boende

·         Kvällsaktiviteter

·         Träningslinne

·         Försäkring

 

I anmälan anmäler ni om ni föräldrar har möjlighet att hjälpa på något sätt under lägret. Exempelvis hjälpa till att flytta ut redskapen, eller vara ett par extra ögon en eftermiddag. Vi tackar redan på förhand till er fantastiska föräldrar som hjälper till.

 

Antalet platser på lägret är begränsat, det är först till kvarn som gäller.

 

Vi ses i sommar!

 

Vill ni veta mer vad som händer på dessa fantastiska läger kan ni se på någon av filmerna från lägret 2017 och 2018! Södertälje Gymnastik & Sportförening
Anpassad verksamhet utifrån covid-19
2020-04-03 11:39

Med hänvisning till de skärpta direktiv som folkhälsomyndigheten och framförallt Svensk Gymnastik har gått ut med kommer vi att anpassa vår verksamhet så att vi minimerar smittspridningen och risken för skador, för att inte belasta sjukvården mer i dessa tider.

Folkhälsomyndigheten uppmuntrar fortfarande till rörelse och idrott, om än med restriktioner om hur det kan ske. Vår förhoppning är att kunna träna terminen ut med en anpassad träning för att följa de direktiv som myndigheterna gått ut med.

Svensk Gymnastik (”Gymnastikförbundet”) 2020-04-01:
Att hålla igång träningen inom Svensk Gymnastik är viktigt. Enligt dagens råd ska däremot närkontakt i träningen undvikas. Det innebär att vi inom Svensk Gymnastik bör undvika träning som kräver passning.

Respektive sektion inom SGSF kommer att anpassa sina träningar för att säkerställa att de direktiv som riksidrottsförbundet gått ut med efterlevs, bl.a. att vi inte genomför några övningar som kräver ”passning” av gymnasterna.

Bamseträningarna kommer att ställas in resten av terminen för där är träningen väldigt svår att bedriva utan att ledarna hjälper/stöttar/håller i gymnasterna.

Fortsättningsvis gäller god handhygien, stanna hemma om man har symtom och anmäl till ledarna om man inte kommer på träningen. Vi önskar även att föräldrar, om möjligt, hämtar och lämnar sina barn utanför hallarna. Vi fortsätter att följa myndigheternas riktlinjer och direktiv, ändringar kan ske snabbt och vi anpassar oss därefter.

 

Styrelsen SGSF

 

 

Nyheter från våra grupper
Trupp FT Fortsättning, 03/01 12:53 
Trupp Basic Fortsättning, 03/01 12:51 
Ungdomstruppen 3, 03/01 10:28 
Truppgymnastik, 18/11 09:09 
Rytmisk Gymnastik, 08/04 11:16 
Rytmisk Gymnastik, 28/03 08:53