SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen!

Välkommen till vår hemsida! 

 
Södertälje Gymnastik- och Sportförening (SGSF) vill erbjuda alla i Södertälje gymnastik som passar dem. Det innebär att vi vill ha grupper för barn och ungdomar. Grupperna ska passa både pojkar och flickor, alltifrån nybörjare till erfarna gymnaster. Våra grupper ska ha en stor tillgänglighet när det gäller lokaler, tider och dagar samt erbjuda alla oavsett etnisk, kulturell och social bakgrund en möjlighet att utöva gymnastik. Alla ska, oavsett kunskapsnivå, erbjudas verksamhet som stimulerar till utveckling och skapar ett fortsatt intresse för fysisk aktivitet och gymnastik som tävlings- och motionsform.
Vi är idag ca 900 medlemmar!
 
Vill du bli medlem i Södertälje Gymnastik- och Sportförening? Klicka då här!
RG - Riksserietävling 3 online 2021-06-20
2021-06-23 13:04

Söndagen den 20/6 var det det dax för Rikstävling nr 3, vårens sista tävling .
Den utfördes mitt i värmeböljan och alla var helt slut och överhettade redan innan tävlingen hann börja .
Vi måste i vanlig ordning iordningställa hallen och bygga ”ett rum” runt Rg mattan med nästan alla mattor /plintar som vi hittar i hallen.
Vi gjorde det på bara 20 min, det var rekord för denna termin.
Vi hittade tacksamt 2 st stora fläktar att ha på träningsdelen som gav oss alla lite svalka.

Vi tränare är så stolta över eran resa denna termin, det har gått upp och ned men ni har alla utvecklats helt fantastiskt!

Dagens tävling var svajig för dom flesta men alla hade ett fantastiskt humör och vi hade en härlig stämning och väldigt roligt bakom ”väggen” på tränings ytan.

Bäst idag lyckades Malva som knep bronsplatsen i Junior Bas -06.

Nu är det sommar träning men snart är det lite ledigt ☀️

Stora kramar från oss alla RG tränare.

Wibergcupen online våren 2021
2021-06-07 08:25

I år fick RG-sektionens föreningstävling Wibergscupen genomföras under en tävlingsvecka då de olika grupperna fick genomföra sina program som filmades och bedömdes i efterhand.

 

Klassisk RG hade en heldag i Södertäljehallen där gymnasterna fick framföra sina program och RG Dancegrupperna filmade sina program i Fornbackahallen under vanlig träningstid.

 

I Wibergscupen kan gymnasterna tävla individuellt, i duo/trio/quatro eller i trupp om 5 gymnaster eller fler. Klasserna delas in efter ålder och efter hur mycket gymnasterna tränar. Wibergscupen är en tävling där kreativitet och utförande står i fokus så de mer erfarna gymnasterna får själva skapa sina program med hjälp från ledarna medan de som är nya i gymnastiken får färdiga program av sina ledare.

 

För många av våra gymnaster är Wibergscupen den första tävling de deltar i så vi är väldigt glada över att detta gick att genomföra trots pandemin. 

 

/RG Ledarna

RG - Riksserietävling 2 online 2021-05-31
2021-06-03 11:56

Dagen började redan kl 07.00 med att rulla ut mattorna och bygga upp tävlingsytan, denna dagen var det extra jobbigt få mattorna låg i hallen bredvid.
Så efter 1:a timmen flöt allt på som vanligt med uppvärmning och förträngning.
Men det märktes på alla gymnasterna att dom hade fått arbeta för hårt redan på morgonen, dom var slitna och trötta.

Men Anna lyckades iallafall knipa Silver platsen i Senior Fig, Stort Grattis!

Malva kämpade sig till Brons i Junior Bas för 2006, Stort Grattis!

Alla gymnasterna slet och kämpade i sina program, det blev lite för många missar och tapp för att komma pallen men efter den morgonen så är ni alla våra hjältar!


/RG tränarna


Nyheter från våra grupper
Parkour Flow, 10/06 14:33 
Trupp FT Fortsättning, 03/01 12:53 
, 03/01 12:51 
Ungdomstruppen 3, 03/01 10:28 
Truppgymnastik, 18/11 09:09 
Rytmisk Gymnastik, 08/04 11:16