Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen!
Välkommen till vår hemsida! 

Södertälje Gymnastik- och Sportförening (SGSF) vill erbjuda alla i Södertälje gymnastik som passar dem. Det innebär att vi vill ha grupper för barn och ungdomar. Grupperna ska passa både pojkar och flickor, alltifrån nybörjare till erfarna gymnaster. Våra grupper ska ha en stor tillgänglighet när det gäller lokaler, tider och dagar samt erbjuda alla oavsett etnisk, kulturell och social bakgrund en möjlighet att utöva gymnastik. Alla ska, oavsett kunskapsnivå, erbjudas verksamhet som stimulerar till utveckling och skapar ett fortsatt intresse för fysisk aktivitet och gymnastik som tävlings- och motionsform.
Vi är idag 862 medlemmar!

Vill du bli medlem i Södertälje Gymnastik- och Sportförening? Klicka då här!
RG Regionstävling i Uppsala
2019-04-15 08:54

Nio tappra gymnaster från RG Dance tog pendeln till Uppsala tidigt på morgonen för att delta i RG regionstävling. En massa medaljer blev det och en väldigt trevlig dag.

Ö-Cupen på Ekerö
2019-04-15 08:50

I helgen hade SGSF två trupplag som var iväg och tävlade Ö-Cupen på Ekerö. UT1 tävlade på förmiddagen, tjejerna var taggade och genomförde en riktigt bra förträning, tyvärr tog nerverna över på redskap vilket ledde till några missar. Där emot bjöd tjejerna på ett riktigt bra fristående som slutade på en andraplats. Nu är de laddade för nya tag på Vikingacupen om några veckor.

Pojktruppen 1 tävlade i klassen efter, och för första gången skulle killarna tävla på fristående. Trots att det var första gången hindrade det dem inte från att charma domarna och ta hem första platsen. Även fina varv på matta och hopp genererade till två silvermedaljer. Dessa tre fina placeringar ledde slutligen till en totalsegern.

Bilder på nya GF-Hallen
2019-04-15 08:10
 
3rd Friendship Cup - Alkmaar Nederländerna
2019-04-08 11:10
Den sista helgen i mars åkte ett gäng gymnaster från GF Uppsalaflickorna och Södertälje GoSF till Alkmaar Nederländerna för att delta i 3rd Friendship Cup. Med oss hem fick vi oväntat både årets första solbränna, flertalet pokaler och medaljer samt kunskapen att de i Nederländerna äter strössel till
frukostmackan.

Med på resan var Evelina Gommel, Emma Göransson, Olivia Teixeira, Ida Önnegren, Angelina Ekström, Elina Sheremey från Uppsalaflickorna samt Anna Eklund, Agnes Hagberg, Tindra Laukkanen och Viktoria Eliasson från Södertälje. Tränare var Malin Hed och Lilie Gommel. Vår första dag anlände vi till ett soligt
Alkmaar och då vi hade hela dagen ledig och hallen var stängd, så fick tid att strosa runt och se den fina staden. Det var över 17 grader varmt och Alkmaar var en pittoresk liten stad som gjord för en promenad i solen.

På lördagen var det så dags att börja tävla och först ut för dagen var juniorer B-klass som skulle köra två valfria program. Vi anlände till en stor och luftig arena med både hall för AG, trampolin och RG! 
Mycket imponerande anrättning. De som tävlade i juniorer B var Agnes Hagberg, Tindra Laukkanen, Viktoria Eliasson och Elina Sheremey. För alla utom Tindra var det den första internationella tävlingen och den stora utmaningen låg i att hålla nerverna på plats. Förutom Sverige tävlande bland annat Ukraina,
Ryssland, Nederländerna, Tyskland, Frankrike, Nya Zeeland samt Belgien och de bjöd alla på gott motstånd. I juniorer B-klass flickor födda 2004 lyckades Agnes efter två jämna körningar ta hem tredje platsen, i grenen rep knep hon guldet och i käglor blev det ett silver. En väldigt bra dag för Agnes! 

I juniorer B-klass flickor födda 2005 var det nästan 30 tävlande denna dag. Tindra körde ett stabilt repprogram och ett kägelprogram utan missar. Detta resulterade i en tredje plats totalt, guld i rep och silver i käglor med fina 11,1 poäng! För Viktoria blev det en nervös dag, men hon kämpade på trots detta
och visade fina svårigheter på mattan. Elina tävlade bland flickor födda 2006 och slutade sjua totalt bland 17 tävlande. Bäst gick det i käglor där Elina fick den fina poängen 9,55 efter en elegant körning med fantastisk utstrålning. I käglor var Elina endast 0,05 från bronset.

Väldigt glada över dagens resultat bland juniorerna var det dags för seniorer B-klass och här skulle Anna Eklund, Olivia Teixeira och Emma Göransson ta plats på mattan. Det var 18 tävlande från bland annat Norge, Danmark, Nederländerna, Tyskland, Polen och Belgien och det såg ut att bli en jämn match. För Emma var det hennes första internationella tävling som individuell gymnast, även om hon tidigare tävlat i trupp. I slutändan var det Emma som lyckades bäst och hon tog övertygande hem guldet i seniorklassen
efter två säkra program. Emma fick fina 12,05 i tunnband och tog guld även i den grenen och silver i grenen boll. Olivia körde ett tunnbandsprogram utan misstag och fick en fin poäng över 9, tyvärr blev det sedan några missar i bollprogrammet. Anna hade otur med tunnbandet som flög iväg utanför
mattan men körde i övrigt ett säkert program, några små missar i käglor blev det men överlag ett stabilt intryck. Totalt slutade Anna på en 9de plats och Olivia på 11e.

Vi kunde sedan åka tillbaka till hotellet för en välförtjänt vila! På söndagen var det dags för juniorer och seniorer A-klass. Här tävlade Ida Önnegren, Angelina Ekström och Evelina Gommel. Först ut var Ida som började bra med två jämna program i rep och boll. Mot slutet av dagen var dock Ida, som var förkyld,
helt slut vilket visade sig i käglor där det blev en del missar. Näst på tur var Angelina och målet för dagen var att vara lugn på mattan och minimera misstagen. Det började lite skakigt med boll där det blev en
del tapp, sedan återhämtade hon sig i rep som var mer stabilt och slutligen ett mycket väl genomfört kägelprogram med den fina poängen 10,75. Totalt slutade Angelina 10de och Ida 12a. Pallplatserna i denna klass togs av tre gymnaster från Pole Calais, Frankrike.

I seniorernas A-klass hade vi en deltagande gymnast och det var Evelina Gommel. Evelina var taggad på att visa sig internationellt efter en tidigare skadeperiod och en lång rehabperiod. Och det märktes på mattan att Evelina var där för att jobba! Både boll och tunnband satt där de skulle med en poäng över 10 i båda redskapen och inga missar. I käglor blev det en liten miss men trots detta stannade Evelina även här över 10 i poäng och hon var mer än nöjd med dagen. Vann gjorde Anastasiia Bezrukova från Ryssland efterföljd av Kazakstan på andra och tredje plats. Evelina placerade sig totalt på en 12e plats.

Vi hade en väldigt trevlig vistelse i Holland och både staden och tävlingen tog emot oss väl! Vi fick även stifta nya bekantskaper med tränare och domare från andra länder, och vi blev inbjudna till flera tävlingar framåt. Ett glatt gäng fick kämpa för att få plats med pokaler, medaljer och lite shopping i väskorna på vägen hem.
Vi kommer tillbaka nästa år!
//Malin och Lillie
Vackstanäsläger 5-8 augusti!
2019-04-01 10:15

Nu är det dags att anmäla sig till vårt årliga Vackstaläger för trupp ute på Vackstanäsgymnasiet 

5-8 augusti. 

Lägret är till för föreningens medlemmar från de år man fyller 7 år (2012).

Lägret kostar 2 200kr och då ingår

  • Träning 4 dagar
  • Frukost, lunch, mellanmål och middag 
  • Boende
  • Träningslinne
  • Försäkring

Det finns 60 platser på lägret och det är först till kvarn som gäller.


Se en film från förra årets läger...


Sista anmälningsdag är 1 juni!

Nyheter från våra grupper
Rytmisk Gymnastik, 08/04 11:16 
Rytmisk Gymnastik, 28/03 08:53 
Rytmisk Gymnastik, 17/12 09:02 
Rytmisk Gymnastik, 04/12 08:16 
Rytmisk Gymnastik, 03/12 08:11