Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen!
Välkommen till vår hemsida! 

Södertälje Gymnastik- och Sportförening (SGSF) vill erbjuda alla i Södertälje gymnastik som passar dem. Det innebär att vi vill ha grupper för barn och ungdomar. Grupperna ska passa både pojkar och flickor, alltifrån nybörjare till erfarna gymnaster. Våra grupper ska ha en stor tillgänglighet när det gäller lokaler, tider och dagar samt erbjuda alla oavsett etnisk, kulturell och social bakgrund en möjlighet att utöva gymnastik. Alla ska, oavsett kunskapsnivå, erbjudas verksamhet som stimulerar till utveckling och skapar ett fortsatt intresse för fysisk aktivitet och gymnastik som tävlings- och motionsform.
Vi är idag 862 medlemmar!

Vill du bli medlem i Södertälje Gymnastik- och Sportförening? Klicka då här!
RG - SVEALANDSMÄSTERSKAPEN 1 DEC
2018-12-17 09:00

SGSF var i år arrangör för Svealandsmästerskapen. Det är en kvaltävling från årets Regionstävlingar. Tre gymnaster/klass kvalificerar sig och man  räknar på gymnasternas två bästa placeringar från tävlingarna under året.

 

Ungdomsklass Sienna Chauca, Niina Löf och Nathalie Enderin hade kavlat till Svealandsmästerskapen. Nathalie framförde rena program med enstaka tapp i käglor och tog bronset. Sienna 5:e på och Niina 7:e.

 

Prejuniorklassen hade Leia Plahn och Alice Hellgren kvalat in. Leia framförde rena program med fåtal tapp i käglor och ett väldigt fint bollprogram och tog silvret.

Alice genomförde ett väldigt fint kägelprogram men hade lite otur i bollprogrammet och slutade på en 5:e placering. 

 

Juniorklassen tävlade Anna Eklund som tog guld i Svealandsmästerskapen och detta var även hennes sista tävling som junior, stort Grattis! Tindra Laukkanen tog brons och Agnes Hagberg 6:e.

 

Minicupen för miniorer medverkar i DTQ och trupp och i DTQ tog Alicja Pochec och Amelia Nilsson guldet. I miniortrupp ställde två SGSF miniortrupper upp och tog guld och Silver.

 

Ungdomstrupp tävlade för SGSF och där tog våra ungdomstrupper guld i fristående och tunnband,

 

Bra kämpat tjejer!

SVENSKA CUPEN 2018 i Lindesberg 24-25 november
2018-12-04 08:18

Så har en intensiv helg i Lindesberg kommit till sitt slut. Vi hade tre ungdomar och tre juniorer som tävlade i Ungdomscupen och Svenska cupen. 

 

Alice, Leia och Malva tävlade i Ungdomscupen tillsammans med övriga landets 2006:or. Bland 17 gymnaster lyckades Leia bäst och tog sig till final efter två redskap och slutade sedan efter fyra redskap på en fin sjunde plats! Både Alice och Malva gjorde en bra tävling där vi ser fina framsteg men det räckte inte till final denna gång. 

 

Från juniorerna hade Anna och Agnes kvalat in bland landets 15 bästa juniorer och Tindra blev uttagen som ”wild card” efter sin vinst i Riksserien Bas. Och vilken tävling tjejerna gjorde! Agnes klarade alla kast och ADs, Anna körde fyra jämna program och slutade sjua. Tindra visade att hon hörde hemma på tävlingen genom att ta silvret i mångkampen! 

 

Anna gick till final i tunnband och boll och fick ett fint brons i tunnbandsfinalen. Tindra gick till final i tunnband, boll och käglor där hon knep bronset i käglor. 

 

En härlig helg med en del äventyr som bland annat bestod i att Alice vann en stor korg med saker på julmarknaden, Agnes blev utan säng på hotellet, Malin och Sofie sov i bastun och vi fick vänta två timmar på middag. Det är som det ska vara på en tävling alltså, lite kaos! 

 

Vi är väldigt stolta över alla gymnaster!

 

Hälsning Sofie Enderin medföljande tränare och Malin Hed medföljande domare 

RG - Riksserie 4 i Kristianstad 9-11 november
2018-12-03 08:10

Från Södertälje tävlade 7 juniorer. Anna Eklund kämpade med sina tre program och slutade på en sjunde plats i Junior FIG. Tindra Laukkanen kom tvåa detta riks men kammade hem guld pokalen för hela riksserien sammanräknat i Junior bas. Agnes Hagberg slutade på en fin fjärde plats i junior bas. Linnea Eriksson tävlade sitt andra riksserie och tävlade stabilt i sina två program. Olivia Lindgren och Sofia Mats  tävlade sitt första riks i junior bas och genomförde en stabil tävling.

 

VÄLKOMNA TILL ÅRETS JULUPPVISNING
2018-11-27 15:01
Sponsor till SGSF

När: 8 dec

        13.00 - 15.00

        Insläpp från 12.00

 

Var: Västergårds Arena

        Västergatan 2

        151 45 Södertälje

 

Temat för årets juluppvisning är ”80-talet”

 

Entré: Vuxna 50kr

          Barn 30kr (under 18 år)

           

Vi kommer även att sälja fika mm.

 

Observera att vi bara har möjlighet att ta hantera Swish- och kortbetalningar. 


Lägg gärna in följande nummer i telefonens adressbok för att göra Swish-betalningarna smidigare:

SGSF Entré, 123 100 11 55

SGSF Kiosk, 123 668 33 20


Parkering sker på Wendela Hebbe Gymnasiets stora parkering! Det kommer inte att finns möjlighet att åka bil ner till Arenan. Endast dem med handikapptillstånd får köra ner.


Se karta.. 


Mer information om uppvisningen får ni av ledarna i respektive grupp.

 

Varmt Välkomna!

SGSF – Södertälje Gymnastik & Sportförening


Nyheter från våra grupper
Rytmisk Gymnastik, 17/12 09:02 
Rytmisk Gymnastik, 04/12 08:16 
Rytmisk Gymnastik, 03/12 08:11 
Truppgymnastik, 15/10 13:35 
Rytmisk Gymnastik, 15/10 09:51