Välkommen!
Välkommen till vår hemsida! 

Södertälje Gymnastik- och Sportförening (SGSF) vill erbjuda alla i Södertälje gymnastik som passar dem. Det innebär att vi vill ha grupper för barn och ungdomar. Grupperna ska passa både pojkar och flickor, alltifrån nybörjare till erfarna gymnaster. Våra grupper ska ha en stor tillgänglighet när det gäller lokaler, tider och dagar samt erbjuda alla oavsett etnisk, kulturell och social bakgrund en möjlighet att utöva gymnastik. Alla ska, oavsett kunskapsnivå, erbjudas verksamhet som stimulerar till utveckling och skapar ett fortsatt intresse för fysisk aktivitet och gymnastik som tävlings- och motionsform.
Vi är idag 862 medlemmar!

Vill du bli medlem i Södertälje Gymnastik- och Sportförening? Klicka då här!
Tullinge Trupp Cup
2018-03-20 08:24

Både pojktruppen och UT2 var på tävling i helgen. En lång dag med mycket skratt och fina varv. 

 

Pojktruppen tävlade bland annat på bordet för första gången, vilket de klarade galant. Tyvärr ingen medalj denna gång, men riktigt fina varv bjöd de punliken på.

 

UT2 som tävlade på eftermiddagen hade även dem en rolig tävling och fina varv, och med dessa varv tog de hem totalsegern.

 

Rikstävling 2 i Uppsala
2018-03-14 10:28

En liten raport från  Riks 2 tävling i Uppsala!

Junior Bas 🥇🥈🥉 

Tindra Laukkanen tog hem guldet, Agnes Hagberg silver, Marina Adan Goldstein da Silva -brons!  🙌🤩

Lova kämpade så fint och slutade 7a!🤗

 

Anna kämpade hårt i Fig klassen, vi hade lite otur med band och käglor... men hon tävlade bra och jag är stolt över henne! 🌟❤️

 

Julia har kämpat bra och slutade 4 i senior bas klassen. 

 

Tack!

Elena

Miss Valentine 2018
2018-03-14 09:03

Miss Valentine 2018

Den 15 till 18 februari var RG-gymnasterna Kaja Kresimon, Anna Eklund och Tindra Laukkanen på den internationella tävlingen Miss Valentine i Tartu Estland. Det var tjejernas första internationella tävling och den första på några år som RG-sektionen deltar i. Då RG är en relativt liten disciplin i Sverige är det många junior och senior gymnaster som väljer att tävla utomlands för att få större erfarenhet och annat motstånd. Vi reste dit tillsammans med en stor delegation från GF Uppsalaflickorna och en gymnast från Landskrona KvGF. Tävlingen Miss Valentine är en stor tävling med över 1000 deltagande gymnaster från hela Europa där Ukrainas och Rysslands bättre gymnaster också deltar. Tävlingen sänds live på youtube och har en stor publik även där. 

 

Vi flög dit tidigt på torsdag morgon och Tindra skulle tävla i grenen tunnband redan någon timme efter att vi anlänt till hallen i Tartu, hår och smink fick därmed fixas på flygbussen. Tindras första gren var lite nervös men hon klarade sig ändå med bravur med tanke på att det var hennes första tävling internationellt. Näst på tur var Kaja som också började med tunnband och hon körde ett ganska stabilt program men det märktes även på henne att det var lite nervöst första gången på en internationell tävling. Efter tävlingen var vi alla väldigt trötta och tog bussen till hotellet för middag, medan Anna stannade kvar med Uppsala för podiumträning. 

 

På fredagen tävlade Tindra och Kaja i grenen boll och Anna skulle tävla i sin första gren vilket också var boll. Några oturliga missar i alla program men tjejerna presenterade sig fint på mattan och visade på fin utstrålning. Vi avslutade kvällen med en tur i köpcentret där vi bodde för att köpa lite snacks och sedan åt vi middag på hotellet innan vi sa godnatt. Det visade sig under resan att Anna var en hejare på engelska och hon hade inget problem att göra sig förstådd vilket de andra tjejerna kunde dra nytta av när jag inte fanns i närheten. 

 

På lördagen skulle Anna tävla i tre grenar, tunnband, käglor och band. Tindra och Kaja hade dagen ledigt och kunde titta på tävlingen från läktaren. Anna hade köpt en ny dräkt dagen innan som gjorde sig fint på mattan i hennes kägelprogram. Annas bästa program blev tunnband där hon körde stabilt och med stark utstrålning, programmet belönades med 8,05 poäng vilket var en väldigt bra poäng för Anna. Anna tävlade i FIG-klassen vilken är den högsta klassen på tävlingen. Tindra och Kaja tävlade i non-FIG klassen, dock med samma bedömning som i FIG-klassen. Kvällen avslutades med middag på restaurang tillsammans med Uppsalas gymnaster. 

 

På söndagen skulle Tindra och Kaja tävla sina sista grenar, käglor och band. Nu märktes det att tjejerna var lite trötta efter de intensiva dagar som vi haft och vi skulle även åka direkt till flygplatsen efter Kajas sista program. Tindra hade några oturliga missar i sina program och hennes bästa poäng under tävlingen blev i tunnband. Tindra var väldigt inspirerad efter tävlingen att komma hem och träna på nya saker då hon sett många duktiga gymnaster på tävlingen. Kaja körde ett jättebra kägelprogram och fick sin högsta poäng. Bandet trasslade oturligt nog och när Kaja klivit av mattan stod bussen redan och väntade på oss. Så hon fick springa med dräkten på för att vi skulle hinna till flyget. Sedan fastnade Kaja i säkerhetskontrollen på grund av alla stenar som fanns på dräkten, men efter en liten undersökning fick hon komma med planet. 

 

Allt som allt var det en jätterolig resa och en bra erfarenhet för alla till framtiden. Det är inte lätt för tjejerna att gå ut på mattan med det motstånd som andra länder bjuder på, men de gjorde det med bravur! 

 

Från en stolt tränare,

Malin 

Fotografering den 7 & 8 april
2018-03-09 10:08
Mer info kommer inom kort...
Vackstalägret 2018
2018-03-07 11:24
Vecka 32 kommer vi att ha vårt årliga Vackstaläger. 
Mer info kommer senare...
Nyheter från våra grupper
Rytmisk Gymnastik, 14/03 08:57 
Rytmisk Gymnastik, 14/03 08:48 
Ungdomstruppen 2, 09/03 18:33 
Pojktruppen , 09/03 18:13 
Rytmisk Gymnastik, 22/01 09:45 
Rytmisk Gymnastik, 22/01 09:42