Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen!
Välkommen till vår hemsida! 

Södertälje Gymnastik- och Sportförening (SGSF) vill erbjuda alla i Södertälje gymnastik som passar dem. Det innebär att vi vill ha grupper för barn och ungdomar. Grupperna ska passa både pojkar och flickor, alltifrån nybörjare till erfarna gymnaster. Våra grupper ska ha en stor tillgänglighet när det gäller lokaler, tider och dagar samt erbjuda alla oavsett etnisk, kulturell och social bakgrund en möjlighet att utöva gymnastik. Alla ska, oavsett kunskapsnivå, erbjudas verksamhet som stimulerar till utveckling och skapar ett fortsatt intresse för fysisk aktivitet och gymnastik som tävlings- och motionsform.
Vi är idag 862 medlemmar!

Vill du bli medlem i Södertälje Gymnastik- och Sportförening? Klicka då här!
VGF-cup i Haninge
2018-11-15 08:12

I helgen hade SGSF tre lag som deltog på VGF-cupen i Haninge. På lördagen tävlade FT blåbär. Tävlingen gick bra och gymnasterna var riktigt duktiga, endast en tiondel från en tredjeplats i hopp. Trots att det denna gång inte blev någon medalj är både ledarna och gymnasterna nöjd med sin insats.

På söndag förmiddagen var det Basic 2s tur. Tjejerna gjorde en fantastisk insats i Haninge då dom deltog i sin första tävling. Ett peppat och lite nervöst gäng samlades tidigt på söndagsmorgonen, och skötte sig strålande med bra kullerbyttor och fina hjulningar.
Utöver det var lagets ljushopp på plint så bra att dom resulterade i medalj.
Ledarna och gymnasterna är alla stolta och glada och ser fram emot fler härliga äventyr med detta fina gäng.

Senare på söndagseftermidagen var det UT2s tur att tävla. Gymnasterna bjöd på fina varv på matta, och ett bra fristående. Framförallt bjöd läget på riktigt fina, höga och kontrollerade hoppvarv som resulterade i en guldmedalj.

Samtliga lag är nöjda med helgen och ser fram emot kommande tävlingar.

Välkomna till en kväll med Johan Fallby
2018-11-06 13:59

Vad skapar motivation hos barn?

När måste man välja idrott?

Är det viktigaste att vinna eller hur man vinner?

10 000 timmar - är inte det en sanning längre?


Se inbjudan här..

Värmdömästerskapen 27 oktober
2018-10-29 12:16

I helgen har flera lag från SGSF deltagit på Värmdömästerskapen.

 

På förmiddagen tävlade FT blåbär. De var ett laddat lag som anlände till hallen trots att det var tidigt på morgonen. Tjejerna gjorde en superfin tävling som resulterade till en guldmedalj på matta.

 

På eftermiddagen tävlade Pojktruppen 1 och UT1. Båda lagen var riktigt taggade och hejade på varandra. Stämningen var på topp och de visade sig även i de fina varven som lagen körde.

 

Pojktruppen 1 slutade på en första plats i matta och en andraplats i hopp, i pojk-och mixklassen.

 

Även UT1 tog hem guldet i matta i flicklassen.

 

Alla gymnaster och ledare är nöjda och gör sig nu redo för kommande tävlingar.

 

RG - 6 Oktober – Regionstävling 3 i Hölöhallen
2018-10-18 09:33

SGSF arrangerade Regionstävling 3 i Hölöhallen och det var ett stort föräldraengagemang,

Sekretariat, speaker, musik, café, flytt av våra tunga mattor mm.

 

Våra gymnaster var taggade på förmiddagens tävlingar i klasserna PVU, Minior, Ungdom och AB. I PVU klassen tog Maya-Lilly Rohoum hand om guldet och Ida Kalbori fick en fin 4:e placering. I miniorklassen tog Julia Sheltagh hand om guldet, Lova Azrak-Bäsén bronset och Dagny Lindgren tätt efter på 4:e plats. Ungdomsklassen placerade sig Milla Sjöstrand bäst på 4:e placering tätt följd av Sienna Chauca 5:e och Niina Lööf 6:e

Kul med våra RG Dance grupper som medverkar i alternativt bedömningsreglemente och som alla tog guld, silver och bronsplaceringar.

 

Eftermiddagen bjöd på klasserna pre-junior, junior, senior och DTQ

Ledarna upplevde alla gymnaster glada och de tävlande i pre juniorklassen tävlade för första gången med sina nya bandprogram. De var nöjda med sina prestationer. Malva Guteland-Beiming knep bronset och Leia Plahn 5:e och Alice Hellgren 6:e

 

I juniorklassen placerade sig Anna Eklund bäst med en bronsplacering, tätt följd av Tindra Laukkanen 4:e och Agnes Hagberg 5:e

 

I seniorklassen tävlade Natalia Koseda, som enda senior för SGSF hon går för närvarande på RG college, men tävlar för SGSF och placerade sig på 4:e plats

 

Duo/trio/quatro ”DTQ” Äldre tävlade Jenny Lundberg och Sofia Lennmark som även de går PÅ RG College och de knep guldet.

 

Rolig och givande dag och vill passa på att än en gång tacka alla engagerade föräldrar i SGSF

 

RG Ledarna

Nyheter från våra grupper
Truppgymnastik, 15/10 13:35 
Rytmisk Gymnastik, 15/10 09:51 
Pojktruppen , 10/10 15:56 
Rytmisk Gymnastik, 08/10 08:26 
Ungdomstruppen 2, 20/09 10:12