Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen!
Välkommen till vår hemsida! 

Södertälje Gymnastik- och Sportförening (SGSF) vill erbjuda alla i Södertälje gymnastik som passar dem. Det innebär att vi vill ha grupper för barn och ungdomar. Grupperna ska passa både pojkar och flickor, alltifrån nybörjare till erfarna gymnaster. Våra grupper ska ha en stor tillgänglighet när det gäller lokaler, tider och dagar samt erbjuda alla oavsett etnisk, kulturell och social bakgrund en möjlighet att utöva gymnastik. Alla ska, oavsett kunskapsnivå, erbjudas verksamhet som stimulerar till utveckling och skapar ett fortsatt intresse för fysisk aktivitet och gymnastik som tävlings- och motionsform.
Vi är idag 862 medlemmar!

Vill du bli medlem i Södertälje Gymnastik- och Sportförening? Klicka då här!
GULD på Riksserie 3 i Örnsköldsvik 15-16 juni
2019-06-24 08:36

Under lördagen slog alla sitt personligt bästa i antingen ett eller två program. Först ut var Tindra i klassen Junior Fig. Hon genomförde ett stabilt repprogram samt kägelprogram och avslutade med sitt nya bandprogram där hon fick personligt bästa vilket ledde till att hon kom på första placering. Agnes hade otur i rep och missar i band men genomförde ett fint och stabilt program i favoritredskapet käglor där hon tog personligt rekord. Agnes slutade på 8:e plats i klassen Junior Fig. I klassen Junior Bas hade vi 7 tävlande från Södertälje. Bäst kom Leia på en tredje placering efter ett fint kägelprogram. I både band och käglor slog Leia sitt personligt bästa. Alice har aldrig haft en så bra tävling där hon med hela 4 poäng slog sitt gamla personligt bästa i käglor och utförde även ett väldigt fint band utan tapp och slutade på 7:e plats. Victoria körde stabila program och slog sitt personliga rekord i käglor och kom på en 9:e plats efter ett fint band. Linnéa körde stabila program och lyckades också slå sitt personligt bästa i båda programmen och slutade på en 13:e plats. Anna-Maria hade lite oturliga missar i käglor och band men slog sitt personliga bästa i båda programmen och slutade på 16:e plats. Sofia genomförde ett rent kägelprogram utan några missar och aldrig haft en så bra tävling och slog sitt personliga bästa i käglor och band och slutade på 18:e plats. Olivia hade lite tapp i käglor men genomförde ett fint och stabilt band och slog sitt personligt bästa i båda programmen. Duon kämpade på bra men med otur i båda omgångarna slutade dom på 6:e placering.

 

Under söndagen tävlade Anna i Senior bas. Hon framförde ett rent kägelprogram men tyvärr var bandprogrammet inte på hennes sida just den dagen. Anna slutade på en fjärde placering. 

 

Grattis till alla gymnaster! Ni har varit så duktiga. 

 

Sista tävlingen för denna termin är SM i Malmö 25-27 juni. Kom och stötta Södertäljes gymnaster! 

Riksserie 2 i Kristianstad
2019-06-10 08:53
 
Vikingacupen 30 maj Trupp FT Blåbär
2019-06-03 09:00

Torsdag 30/5 tävlade ett taggat FT blåbär i vikingacupen på Lidingö. För några gymnaster var det första tävlingen. Det började inte så bra. En gymnast stukade foten på förträningen. 

Panik på fristående. 

Men gymnasterna är så suveräna. In med en reserv och en snabb träning så löste det sig. 

Tjejerna gjorde en otroligt bra insats i en hall som är känd för sin värme. 

Tyvärr gick det inte så bra i matta, där kom de sist .

Men sen gick det bättre o bättre ☺

I hopp kom de 5:a med 12.20 poäng. 

0,6 poäng upp till guld. 

Men i fristående gick det ännu bättre. 

GULD 👏

En helt underbar suverän tävling tjejer!!!

Vi ledare är så stolta över Er alla. 

Och det ska ni också vara! 

Bra jobbat ☺

Ledarna FT blåbär. 

 

RG – Regionstävling 2 rytmisk gymnastik Lindesbergs Arena 18 maj 2019
2019-06-03 08:53

Tävlingen startade tidigt på morgonen med PVU klassen som tävlade med enbart handredskaps program och där tog Leah Nour Taghji 1:a platsen och Lovissa Batota 3:e platsen.

I miniorklassen tävlade gymnasterna i fristående och valfritt handredskap och vann gjorde Maya-Lilly Rohoum, Lamulie Drexel 2:a platsen och Ida Kalbori 3:e platsen.

Vår miniortrupp tog 2:a platsen i fristående.

I klassen Duo yngre tog duon Amelia Nilsson & Alicja Pochec 2:a platsen med sitt bollprogram

I ungdomsklassen tävlade gymnasterna i fristående och bandprogram och där knep Milla Sjöstrand 2:a platsen, Julia Sheltagh 4:e plats och Nathalie Enderin 6:e plats.

I klassen Pre-Junior kom Niina Löf på 5:e plats med fristående och bandprogram.

I Juniorklassen kom Agnes Hagberg som bäst på en 3:plats efter ett mycket fint bandprogram. Victoria Eliasson 8:e plats och Leia Plahn 10:e plats. I DTQ-äldre blev det en 2:a plats för duon Victoria Eliasson och Linnea Eriksson efter en spännande omgång. I Seniorklassen deltog Anna Eklund som hon kom på 5:e plats.

Efter en rolig dag i hall är vi tränare mer än stolta över våra gymnaster. Tack för stödet från läktaren.

 

Nyheter från våra grupper
Rytmisk Gymnastik, 08/04 11:16 
Rytmisk Gymnastik, 28/03 08:53 
Rytmisk Gymnastik, 17/12 09:02 
Rytmisk Gymnastik, 04/12 08:16 
Rytmisk Gymnastik, 03/12 08:11