Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen!
Välkommen till vår hemsida! 

Södertälje Gymnastik- och Sportförening (SGSF) vill erbjuda alla i Södertälje gymnastik som passar dem. Det innebär att vi vill ha grupper för barn och ungdomar. Grupperna ska passa både pojkar och flickor, alltifrån nybörjare till erfarna gymnaster. Våra grupper ska ha en stor tillgänglighet när det gäller lokaler, tider och dagar samt erbjuda alla oavsett etnisk, kulturell och social bakgrund en möjlighet att utöva gymnastik. Alla ska, oavsett kunskapsnivå, erbjudas verksamhet som stimulerar till utveckling och skapar ett fortsatt intresse för fysisk aktivitet och gymnastik som tävlings- och motionsform.
Vi är idag 862 medlemmar!

Vill du bli medlem i Södertälje Gymnastik- och Sportförening? Klicka då här!
RG - 6 Oktober – Regionstävling 3 i Hölöhallen
2018-10-18 09:33

SGSF arrangerade Regionstävling 3 i Hölöhallen och det var ett stort föräldraengagemang,

Sekretariat, speaker, musik, café, flytt av våra tunga mattor mm.

 

Våra gymnaster var taggade på förmiddagens tävlingar i klasserna PVU, Minior, Ungdom och AB. I PVU klassen tog Maya-Lilly Rohoum hand om guldet och Ida Kalbori fick en fin 4:e placering. I miniorklassen tog Julia Sheltagh hand om guldet, Lova Azrak-Bäsén bronset och Dagny Lindgren tätt efter på 4:e plats. Ungdomsklassen placerade sig Milla Sjöstrand bäst på 4:e placering tätt följd av Sienna Chauca 5:e och Niina Lööf 6:e

Kul med våra RG Dance grupper som medverkar i alternativt bedömningsreglemente och som alla tog guld, silver och bronsplaceringar.

 

Eftermiddagen bjöd på klasserna pre-junior, junior, senior och DTQ

Ledarna upplevde alla gymnaster glada och de tävlande i pre juniorklassen tävlade för första gången med sina nya bandprogram. De var nöjda med sina prestationer. Malva Guteland-Beiming knep bronset och Leia Plahn 5:e och Alice Hellgren 6:e

 

I juniorklassen placerade sig Anna Eklund bäst med en bronsplacering, tätt följd av Tindra Laukkanen 4:e och Agnes Hagberg 5:e

 

I seniorklassen tävlade Natalia Koseda, som enda senior för SGSF hon går för närvarande på RG college, men tävlar för SGSF och placerade sig på 4:e plats

 

Duo/trio/quatro ”DTQ” Äldre tävlade Jenny Lundberg och Sofia Lennmark som även de går PÅ RG College och de knep guldet.

 

Rolig och givande dag och vill passa på att än en gång tacka alla engagerade föräldrar i SGSF

 

RG Ledarna

UT2 Riksfemman i Göteborg 13-14 oktober
2018-10-15 13:31

I helgen har UT2 varit på Riksfemman i Göteborg. Gymnasterna presterade på topp under lördagens kval och tog sig till final med fina 36.6 i totalpoäng. Även på söndagen levererade gymnasterna som slutade på en femteplats i finalen.

 

Både gymnaster och ledare är jättenöjda, och ser fram emot kommande tävlingar.

 

RG - 16-17 juni, Riksserie 3 i Örnsköldsvik
2018-10-15 09:50

Våra Södertälje gymnaster, Alice, Leia, Anna, Lova, Marina, Victoria och Linnea tävlade på Riksserien 3 i Örnsköldsvik. Alla har genomfört en superbra tävling! Elena var domare i fria klassen och Malin var tränare, sen bytte de plats resten av dagen.

Leia och Alice tävlade i fria klassen där inga placeringar ges, men där både fick en fin poäng bland många deltagare. Båda tjejerna körde två stabila program med bra svårigheter.

I DTQ junior tog Anna och Lova guldet bland sex lag, med stor marginal i poängen! I juniorer FIG kom Anna på en fin sjundeplats efter tre väl genomförda program där den bästa poängen blev i käglor. I juniorer BAS fortsätter Södertälje ta hem fina medaljer, denna gång silver till Victoria och brons till Marina. Lova kom på en fin femteplats bland de 25 startande i juniorer BAS och Linnea genomförde nog sitt livs bästa tävling i samma klass, med rena svårigheter och fin utstrålning. Vi tränare kunde inte vara annat än mycket nöjda med dagen! 

Fina framträdanden av RG Dance i Hölö
2018-10-08 08:26

Under regionstävling 3 i rytmisk gymnastik i Hölö den 6 oktober så ställde SGSF:s Dance-grupper upp med fem olika program i AB-klassen och det blev medaljer för alla 20 gymnaster! Detta är största uppslutningen vi haft hittills sedan våra grupper började tävla i regionstävlingar för ca 2 år sedan. Tjejerna gjorde riktigt fina framträdanden trots att flera av dem fått träna in helt nya program på kort tid och vissa program fått ändras i sista stund på grund av strykningar. Vi är verkligen stolta över våra fina gymnaster.

/ RG Dance-ledarna

Nyheter från våra grupper
Truppgymnastik, 15/10 13:35 
Rytmisk Gymnastik, 15/10 09:51 
Pojktruppen , 10/10 15:56 
Rytmisk Gymnastik, 08/10 08:26 
Ungdomstruppen 2, 20/09 10:12