Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen!
Välkommen till vår hemsida! 

Södertälje Gymnastik- och Sportförening (SGSF) vill erbjuda alla i Södertälje gymnastik som passar dem. Det innebär att vi vill ha grupper för barn och ungdomar. Grupperna ska passa både pojkar och flickor, alltifrån nybörjare till erfarna gymnaster. Våra grupper ska ha en stor tillgänglighet när det gäller lokaler, tider och dagar samt erbjuda alla oavsett etnisk, kulturell och social bakgrund en möjlighet att utöva gymnastik. Alla ska, oavsett kunskapsnivå, erbjudas verksamhet som stimulerar till utveckling och skapar ett fortsatt intresse för fysisk aktivitet och gymnastik som tävlings- och motionsform.
Vi är idag 862 medlemmar!

Vill du bli medlem i Södertälje Gymnastik- och Sportförening? Klicka då här!
JSM för RG tjejerna - brons, silver och GULD!
2018-09-06 09:43

Den 6 till 8 juli var Södertäljes RG junior på SM-veckan i Helsingborg. De som åkte var Anna, Lova, Agnes, Marina, Tindra och Viktoria tillsammans med Malin som var tränare. 

 

Alla har genomförde en superbra tävling i den stora hallen som var mycket varm. Alla juniorer körde två redskap och av lite över 40 tävlande gick 15 gymnaster vidare till mångkampsfinalen. Från Södertälje var det hela tre gymnaster som kvalificerade sig, Anna, Agnes och Lova. Men det var en riktig rysare ändå in i slutet då poängen var mycket jämna och vi var nära att få in ytterligare gymnaster i finalen. Slutresultatet blev en mycket hedrande sjätteplats för Anna, Lova blev 11:a och Agnes 12:a. 

 

Under mångkampen räknas även poängen till ett lag som kan bestå av 3-6 gymnaster, det är de högsta poängen per redskap som räknas in så man vet inte innan vilka som ingår i laget. Södertälje lyckades ta hem bronset (och därmed SGSFs första SM tecken) genom Anna, Lova, Tindra och Marina.

 

Under kvällen tävlade sedan Anna och Lova i duo, vilket är en ny gren för båda tjejerna. Efter en superbra första körning och ett andra försök med några oturliga missar fick Anna och Lova ta emot silvret och SGSFs andra SM tecken var därmed säkrat. De fick även ta emot utmärkelsen för den mest samspelta duon under dagen! 

 

Torsdagen började med individuella grenfinaler för både Lova och Anna. I varje gren kvalificerar sig åtta gymnaster så det är en stor prestation att komma med. Lova deltog i tunnband och Anna i tunnband, boll och käglor. Båda tjejerna körde säkra och fina program. Som bäst slutade Anna på en fin 5:e plats i tunnband vilket är en säker gren för henne. 

 

På torsdagen körde även Anna och Lova grenfinal i DTQ juniorklassen och efter en lite skakig start gjorde de ett starkt intryck och säkrade därmed GULDET framför sex lag. Vi var mycket stolta över tjejerna som nu fått med sig hela tre SM tecken hem till Södertälje igen. 

 

Stort grattis tjejer!!!

  

 

/Malin 
26 Maj Regionstävling 2 i Lindesberg
2018-06-15 08:25

Härlig sommardag i Lindesberg och det blev en hel del medaljer till SGSF gymnaster.

Förmiddagen tävlade PVU klassen, miniorklassen, ungdomsklassen och ungdomstrupper

 

I ”På väg upp klassen” 1:a Ida Kalbori, 2:a Alicja Pochec, 3:e Amelia Nilsson, 4:e Rawan Zaqdah

I Miniorklassen2:a Julia Sheltagh, 4:e Lova Azrak-Bäsén, 5:e Dagny Lindgren

I ungdomsklassen 4:e Nathalie Enderin, 5:e Niina Löf, 8:e Sienna Chauca

 

På eftermiddagen tävlade Perjunior, junior, senior, DTQ och juniortrupper. Det blev fina resultat även under eftermiddagen.

 

I Pre-juniorklassen 3:a Malva Guteland-Beiming, 5:e Leia Plahn, 6:e Alice Hellgren

I juniorklassen 3:a Anna Eklund, 5:e Lova Drexel, 7:e Victoria Eliasson.

I seniorklassen 4:e Kaja Kresimon, 12:e Julia Andersson-Garcia

Ungdomstrupp Brons

Juniortrupp Silver

Duo med Anna Eklund och Lova Drexel Guld

Alla gymnaster kämpade bra och vi är mycket stolta över dem!

RG – Uppvisning och Wibergscupen 28 april
2018-06-13 14:08

Traditionsenligt varje vår har RG en uppvisning och en liten klubbtävling.

I uppvisningsdelen visar i stort sett alla grupper ett gemensamt program/grupp, det var bra program och publiken klappade i takt.

Sonja Wiberg var på plats både som domare och prisutdelare. De flesta av våra RG gymnaster gör sitt eget tävlingsprogram vilket brukar vara väldigt uppskattat att få vara kreativ. 

Barnens hinderbana i Södertälje den 18 augusti!
2018-06-11 12:36
SGSF:s medlemmar får 20% rabatt på startavgiften! Kod behövs och den får ni av kansliet.
Nyheter från våra grupper
Ungdomstruppen 2, 20/09 10:12 
Rytmisk Gymnastik, 06/09 09:42 
Rytmisk Gymnastik, 23/08 09:19 
Rytmisk Gymnastik, 15/06 08:26 
Rytmisk Gymnastik, 13/06 14:10 
Rytmisk Gymnastik, 11/06 08:27