SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Parkour/Freerunning i SGSF

Välkommen till Parkour/Free running i SGSF. Vi har idag nästan 65 deltagare som tränar i Blombackaskolans gymnastiksal i centrala Södertälje.

 

Parkour/Free running är en av de former av gymnastik som föreningen har att erbjuda - vill du veta mer om vad parkour & free running är för något, se "Vad är Parkour & Freerunning?"

Våra grupper följer riktlinjer och mål för varje steg för att kunna erbjuda varje gymnast utveckling

 

 

Har du frågor om vår Parkourverksamhet är du välkommen att ta kontakt med kansliet: kansli@sgsf.se 

 
Vad är Parkour/Freerunning?
2016-08-18 11:26

Parkour är en disciplin och en metod som går ut på att utan hjälpmedel träna kroppen för att snabbt, effektivt och kontrollerat kunna ta sig förbi hinder i alla sorters miljöer. Med ”att ta sig förbi hinder” menar man både fysiskt och psykiskt, och att skapa möjligheter i alla hinder.
Det arrangeras tävlingar, men synen på tävlingar är splittrad bland utövarna. En del tycker att man inte kan tävla inom Parkour, andra tvärtom.

Det finns också något som heter Freerunning.  Här definierar en del utövare att det är bara en engelsk översättning av Parkour och andra menar att det är en form av Parkour med inslag av akrobatik.

Tricking är en disciplin där man mixar kampsport, gymnastik, akrobatik och även lite rörelse från breakdance,  till en serie rörelser. Varje utövare formar sin egen stil av ”flips”, ”twists”, ”kicks” och ”combos” och utrycker sig på ett kreativt och estetiskt sätt. Uppkomsten av Tricking är relativt nytt, även om former som ”XMA” och andra tävlingsformer inom uppvisningskamsport har funnits tidigare. Det är vanligt att utövare formar grupper eller "Teams". 

Under senare tid har Trickingtävlingar dykt upp runt om i världen,  där man tävlar i singel rörelser (de mest avancerade man kan), combination (kombination av rörelser) och ”Battles” (påminner mycket om breakdance battles där en eller flera utövare försöker utföra ännu häftigare rörelser än det andra lagets).

Se film från en träning och läs tidningsartikel om Parkour i SGSF från LT:s besök på en träning

Läs mer om diciplinen Parkour/Tricking/Freerunning på gymnastikförbundets hemsida

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Södertälje GSF, 10/06 10:59 
Södertälje GSF, 10/06 10:56 
Södertälje GSF, 22/03 15:20 
Södertälje GSF, 21/02 16:07 
Södertälje GSF, 14/02 09:20