SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen!

Välkommen till vår hemsida! 

 
Södertälje Gymnastik- och Sportförening (SGSF) vill erbjuda alla i Södertälje gymnastik som passar dem. Det innebär att vi vill ha grupper för barn och ungdomar. Grupperna ska passa både pojkar och flickor, alltifrån nybörjare till erfarna gymnaster. Våra grupper ska ha en stor tillgänglighet när det gäller lokaler, tider och dagar samt erbjuda alla oavsett etnisk, kulturell och social bakgrund en möjlighet att utöva gymnastik. Alla ska, oavsett kunskapsnivå, erbjudas verksamhet som stimulerar till utveckling och skapar ett fortsatt intresse för fysisk aktivitet och gymnastik som tävlings- och motionsform.
Vi är idag ca 900 medlemmar!
 
Vill du bli medlem i Södertälje Gymnastik- och Sportförening? Klicka då här!
Sommarlovsaktivitet vecka 31 - platser kvar
2022-07-27 10:28

Vill du lära dig en volt, hjulning eller piruett är detta lägret för dig! På Sommargympa med SGSF får du möjlighet att testa på truppgymnastik under fyra halvdagar i den specialbyggda hallen Södertäljehallen.

 

Under de fyra dagarna blandas truppgymnastikens tre grenar: matta, hopp och fristående, parallellt med lekar och samarbetsövningar för att skapa ett roligt läger med möjlighet att träffa nya kompisar. Träningarna leds av duktiga och engagerade ledare från SGSF. 

Alla barn mellan 7-13 år är välkomna att anmäla sig. Vi har ett begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller.

 

När: Måndag 1/8  - torsdag 4/8 (vecka 31)

kl. 09:00 - 11:30 (födda 2013 - 2015) - FULLT

kl. 12:30 - 15:00 (födda 2009 - 2012) 

 

Var: Södertäljehallen, Rektorsvägen 2, Södertälje

 

Kostnad: Gratis

 

Anmälan: För att anmäla sig följer du denna länk.

I och med att vi endast kan ta emot 30 barn varje pass är det först till kvarn som gäller. Sista anmälningdagen är 1 juli.

 

Bra att veta: Barnen ska ha på sig åtsittande träningskläder, och får inte bära smycken. Vi tränar barfota. Barnen behöver ha med sig en vattenflaska. 

Riks 3, Staffanstorp
2022-06-21 13:54

Vilken fantastisk helg vi har haft!

Tjejerna har varit på strålande humör hela helgen och hejade och peppade varandra både när det gick bra men framför allt när någon var lite ledsen eller besviken.

 

Vi bodde precis i centrala Lund på ett super bra hotell och allt har fungerat utmärkt.

Först ut på Lördagen gör oss var Juniorerna födda -08, där Alexandra tog sig hela vägen till toppen och tog 🥇, Sigrid knep 🥈 och Evelina 🥉 , Saga lyckades ta 4:e platsen trots ett helt nytt Band program som hon bara hade haft i 2 veckor. Man kan inte bli mera stolt över dessa tjejer♥️

Direkt efter dom gick Nathalie D ut och knep 🥈i sin grupp Junior-09💞

Sist ut var det DUO med Evelina och Saga dom kämpade och kom på en fin 4:e plats denna gång 💞

 

Vi hann både charader och lite annat roliga saker på kvällen efter middagen innan sängdags 😴

 

På Söndagen var det Sofias tur att tävla och när hon hade värmt upp och börjar din förträning fick vi veta att tävlingen

Var ca 45 min sen.

Blev lite för svårt att hålla focusen till det var äntligen dax att tävla, då det blev lite skakiga program denna gång men hade sådan fin  inställning och humör hela tiden💞 Det är bara att ta nya tag för inom 2 veckor är det fax att åka till JSM/SM i Örnsköldsvik 🤗

RG – Riksserietävling 2 – Södertälje 21-22 maj
2022-06-21 13:43

Det var första Riksserietävlingen någonsin som vi i SGSF anordnade. Vilken helg vi hade!

 

Vill börja med att tacka föräldragruppen för ett strålande förarbete och engagemang långt innan denna helg och till alla fantastiska föräldrar som arbetade från fredag kväll till söndag kväll med allt som behövdes göras för att ro iland denna stora tävling . Det kom föreningar med tränare, gymnaster och domare från hela Sverige, från Staffanstorp i söder till Örnsköldsvik i Norr. TACK 💞🙏💞…

 

Lördagen började för vår del med att Juniorerna tävlade under förmiddagen i sina individuella program. Alla med humöret på topp och jag är så stolt över att dessa fantastiska gymnaster kramar om varandra i med och motgångar ♥️😍♥️. De peppar varandra när det behövs och tröstar om det är någon som är lite besviken.

Bäst denna gång gick det för Nathalie Enderin som lyckades ta Guld 🥇 medaljen.

 

Under eftermiddagen tävlade våra två Junior Duo och denna dag räckte det inte till pallen men vi tar nya tag, för om tre veckor åker vi på nästa tävling 🤗

 

Sofia, vår enda Senior, tävlade på söndagen och lyckades knipa Brons🥉 medaljen.

 

I pauserna uppvisade våra grupper Röd, Blå och PreJuniorer från grupp Svart, vilket var mycket uppskattat.

Wibergscupen 2022
2022-06-01 10:55
I SGSF har vi tradition sedan ca 15 år tillbaka i den rytmiska gymnastiken att ha en våravslutning med klubbtävling, som är uppkallad efter Sonja Wiberg. Sonja var aktiv ledare i rytmisk gymnastik i 50 år och slutade sitt uppdrag som ledare 2009, men kommer fortfarande och hälsar på och är engagerad våra grupper och gymnaster. 
 
Vi hälsar välkomna till RG Våravslutning och klubbtävlingen på lördag 4 juni kl. 10.30-15.30 i Södertäljehallen.
RG – Regionstävling 2, Stockholm, 14 maj
2022-05-26 22:25

Årets andra Regionstävling i rytmisk gymnastik gick i Forsgrenskahallen i Stockholm. Vi hade tävlande gymnaster i minior, ungdom- och PreJunior klassen.

I miniorklassen ges inga placeringar, men alla Södertäljes minior uppvisade fina program i fristående och tunnband.

I ungdomsklassen knep Lovissa Batota bronset, tätt följd av Marta Vrbanus 4:e och i PreJuniorklassen knep Lamulie Drexel bronset, tätt följd av Amelia Nilsson 4:e.

Alla Södertälje gymnaster i ungdom- och prejuniorklassen gjorde fina program i fristående och käglor. Vi ledare är så stolta över er allihop

Nyheter från våra grupper
Truppgymnastik, 18/11 09:09 
Rytmisk Gymnastik, 08/04 11:16 
Rytmisk Gymnastik, 28/03 08:53 
Rytmisk Gymnastik, 17/12 09:02 
Rytmisk Gymnastik, 04/12 08:16 
Rytmisk Gymnastik, 03/12 08:11