SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen!

Välkommen till vår hemsida! 

 
Södertälje Gymnastik- och Sportförening (SGSF) vill erbjuda alla i Södertälje gymnastik som passar dem. Det innebär att vi vill ha grupper för barn och ungdomar. Grupperna ska passa både pojkar och flickor, alltifrån nybörjare till erfarna gymnaster. Våra grupper ska ha en stor tillgänglighet när det gäller lokaler, tider och dagar samt erbjuda alla oavsett etnisk, kulturell och social bakgrund en möjlighet att utöva gymnastik. Alla ska, oavsett kunskapsnivå, erbjudas verksamhet som stimulerar till utveckling och skapar ett fortsatt intresse för fysisk aktivitet och gymnastik som tävlings- och motionsform.
Vi är idag ca 900 medlemmar!
 
Vill du bli medlem i Södertälje Gymnastik- och Sportförening? Klicka då här!
Höstlovsläger - Truppgymnastik
2022-09-19 16:09

Tre dagar fyllda med träning och roliga aktiveter, tillsammans med nya kompisar och engagerade ledare.

Lägret riktar sig till gymnaster födda 2015 och äldre.

 

Datum: 2-4 november (vecka 44)

Tid: KL. 09-00-14.00

Plats: Södertäljehallen

För vem: Flickor och pojkar från 7 år (födda 2015 och äldre)

Kostnad: 850 kr

 

Antalet platser på lägret är begränsat, det är först till kvarn som gäller.
 
Anmäl dig HÄR!

Sista anmälan 9 oktober

Multisportis Höstlovsläger 2022
2022-09-19 16:03

Vi älskar rörelse!

 

Våran uppdrag är att introducera, aktivera och utveckla barn och ungdomar i Södertälje. Detta gör vi bäst när vi erbjuder ett roligt, tryggt och allsidigt innehåll i våra verksamheter.

 

Under höstlovet vecka 44 samverkar SGSF, SBBK, SIF, SVBK, Kazuki Shotokan Karateklubb och Södertälje Badmintonklubb för att arrangera Multisportis för barn födda 2014-2010. Multisportis är ett läger som möjliggör för barn i Södertälje att under fem dagar testa på sex olika idrotter på samma plats och under ledning av positiva, utbildade och erfarna idrottsledare.

 

Genom att vi samverkar över föreningsgränserna skapar vi en verksamhet som gynnar barnens rörelseförståelse och de får möjlighet att träffa nya kompisar samt bli coachade av tränare från olika idrotter med olika bakgrund.

 

Vad? Höstlovsläger för flickor och pojkar födda 2014-2010

När? söndag 30 oktober - tisdag 1 november 2022

Tid? 08:45-14.00

Var? Täljehallen & Södertäljehallen 

Kostnad? 1 000 kr (i priset ingår lunch, mellanmål, speciell idrottsförsäkring & t-shirt)

 

Anmäl er här!

Anmälan stänger 9 otober

RG - SM och JSM 30 juni – 3 juli – Örnsköldsvik
2022-08-22 20:13

Långhelg i Örnsköldsvik för tränare Maria och Dascha samt tävlande gymnaster Natalie Dawood (tävlingsklass JSM 2009), Aleksandra Pochec, Nathalie Enderin, Sigrid Lively, Saga Elfvendahl, Evelina Nilsson (tävlingsklass JSM 2008) och Sofia Mats (tävlingsklass SM).

 

Vi startade tidigt torsdag morgon med tåg från Södertälje Syd och inkvarterade oss på det hotell vi oftast väljer när vi besöker Övik - Hotell Focus. Lunch på MAX och därefter lite vila inför ackreditering och förträning i Paradishallen. Förträningen under torsdagens eftermiddag och kväll gick mycket bra och alla gymnaster kändes positiva, men med nerver inför kommande tävlingsdag. Det blev middag på närliggande restaurang och tidigt sänggående.

 

Fredag var tävlingsdag för våra juniorer individuellt. Att gå in i Paradishallen denna morgon var som att gå in i en bastu. Värmen var outhärdlig och jag tror ingen hade ett torrt klädesplagg under hela helgen.

Natalie D placerade sig, efter att ha kört sina två program med käglor och band på en fin 4:e plats i JSM födda 2009.

 

Därefter var det dags för JSM födda 2008 i den gruppen tävlade de med tre redskap och det blev en del missar hos alla våra juniorer i den klassen, men de gjorde sitt bästa i värmen. Bäst placerade sig Aleksandra 6:e, Nathalie E 8:e, Saga 9:e, Sigrid 10:e och Evelina 16:e. Det var väldigt svettigt och redskapen gled ur händerna på flera av dem. Ingen av dem var helt nöjda med sina prestationer, men efter att fått smälta det hela så vände humöret. Kvällen tillbringade vi på en trevlig thairestaurang och därefter samlades alla flickorna i ett av hotellrummen och umgicks.

 

Juniorerna fick lite sovmorgon på lördagen och även Sofia som inte skulle starta sin kvaltävling förrän kl. 12:00 och kvaltävlingen för DUO var satt till sen eftermiddag.

 

Sofia var mycket stabil på förträningen och visade som alltid sin fina utstrålning. Hon körde boll och käglor i kvalet, men hennes poäng räckte inte till att gå vidare till final och grenfinal.

 

På eftermiddagen var det dags för förträning med våra två DUOpar Aleksandra & Nathalie och Evelina & Saga. Båda våra DUOpar lyckades ta sig till söndagens final.

 

Söndag var det dags att packa ihop och checka ut från hotellet, så vi fick ta med alla våra resväskor till Paradishallen. Våra två DUOpar började värma upp och förbereda sig inför finalen i juniorduo klassen. De kändes lite skakiga men det var ju trots allt final. Efter att de sex DUO finalisterna utfört sina program stod det klart att Saga & Evelina placerat sig 5:e plats och att Aleksandra & Nathalie tagit bronsplatsen på JSM!

De sju medverkande gymnasterna har tagit hand om varandra och stöttat varandra. De har kämpat med hettan och svetten. Det var roligt för mig att avsluta min tid, som tränare i SGSF med JSM/SM och roligt att vara tränare med Dascha. Utöver tävlingen har gymnasterna även badat i poolerna i Paradisbadet och umgåtts och pratat en hel del 😊

 

Vi hade hejarklack med Evelina och Aleksandras familjer på plats i Paradishallen och de ställde även upp med skjuts och fotografering, Stort tack till dem!

 

Sommarlovsaktivitet vecka 31 - platser kvar
2022-07-27 10:28

Vill du lära dig en volt, hjulning eller piruett är detta lägret för dig! På Sommargympa med SGSF får du möjlighet att testa på truppgymnastik under fyra halvdagar i den specialbyggda hallen Södertäljehallen.

 

Under de fyra dagarna blandas truppgymnastikens tre grenar: matta, hopp och fristående, parallellt med lekar och samarbetsövningar för att skapa ett roligt läger med möjlighet att träffa nya kompisar. Träningarna leds av duktiga och engagerade ledare från SGSF. 

Alla barn mellan 7-13 år är välkomna att anmäla sig. Vi har ett begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller.

 

När: Måndag 1/8  - torsdag 4/8 (vecka 31)

kl. 09:00 - 11:30 (födda 2013 - 2015) - FULLT

kl. 12:30 - 15:00 (födda 2009 - 2012) 

 

Var: Södertäljehallen, Rektorsvägen 2, Södertälje

 

Kostnad: Gratis

 

Anmälan: För att anmäla sig följer du denna länk.

I och med att vi endast kan ta emot 30 barn varje pass är det först till kvarn som gäller. Sista anmälningdagen är 1 juli.

 

Bra att veta: Barnen ska ha på sig åtsittande träningskläder, och får inte bära smycken. Vi tränar barfota. Barnen behöver ha med sig en vattenflaska. 

Riks 3, Staffanstorp
2022-06-21 13:54

Vilken fantastisk helg vi har haft!

Tjejerna har varit på strålande humör hela helgen och hejade och peppade varandra både när det gick bra men framför allt när någon var lite ledsen eller besviken.

 

Vi bodde precis i centrala Lund på ett super bra hotell och allt har fungerat utmärkt.

Först ut på Lördagen gör oss var Juniorerna födda -08, där Alexandra tog sig hela vägen till toppen och tog 🥇, Sigrid knep 🥈 och Evelina 🥉 , Saga lyckades ta 4:e platsen trots ett helt nytt Band program som hon bara hade haft i 2 veckor. Man kan inte bli mera stolt över dessa tjejer♥️

Direkt efter dom gick Nathalie D ut och knep 🥈i sin grupp Junior-09💞

Sist ut var det DUO med Evelina och Saga dom kämpade och kom på en fin 4:e plats denna gång 💞

 

Vi hann både charader och lite annat roliga saker på kvällen efter middagen innan sängdags 😴

 

På Söndagen var det Sofias tur att tävla och när hon hade värmt upp och börjar din förträning fick vi veta att tävlingen

Var ca 45 min sen.

Blev lite för svårt att hålla focusen till det var äntligen dax att tävla, då det blev lite skakiga program denna gång men hade sådan fin  inställning och humör hela tiden💞 Det är bara att ta nya tag för inom 2 veckor är det fax att åka till JSM/SM i Örnsköldsvik 🤗

Nyheter från våra grupper
Truppgymnastik, 18/11 09:09 
Rytmisk Gymnastik, 08/04 11:16 
Rytmisk Gymnastik, 28/03 08:53 
Rytmisk Gymnastik, 17/12 09:02 
Rytmisk Gymnastik, 04/12 08:16 
Rytmisk Gymnastik, 03/12 08:11