SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Om SGSF

Se film om vårverksamhet från föreningens Juluppvisning 2013

Braceiller Productions är det som har gjort filmen åt oss.

 

Föreningens ledord 

–      Våra aktiva utstrålar GLÄDJE under både träning, tävling och uppvisning

–      Gymnaster och ledare känner en GEMENSKAP inom och mellan de olika grupperna

–      Våra ledare har stor KUNSKAP om det de lär ut

–      Vi skapar TRYGGHET för våra aktiva

–      Våra medlemmar har ett gott FÖRTROENDE för föreningen och det vi gör

–      Vi ger alla MÖJLIGHET TILL UTVECKLING utifrån deras behov och önskan

–      ALLA vill börja INGEN vill sluta

 

Historia
Södertälje Gymnastikförening bildades 1913. Vid starten fanns endast en manlig grupp, men redan 1916 bildades den första kvinnliga avdelningen. I slutet av 1930 startade de första barn- & ungdomsgrupperna.

1918 togs simningen in i verksamheten, men det dröjde ända till 1939 innan föreningens namn ändrades till Södertälje Gymnastik och Simförening.

Fram till 1954 fanns också tävlingssimning och simhopp på programmet.

 

På årsmötet den 25 mars 2014 togs ett gemensamt beslut om att byta namn på föreningen till Södertälje Gymnastik och Sportförening. Detta för att föreningen inte har någon simverkamhet kvar. 

 

Södertälje Gymnastik- och Sportförening (SGSF) vill erbjuda alla i Södertälje gymnastik som passar dem. Det innebär att vi vill ha grupper för barn, ungdomar och vuxna. Grupperna ska passa både pojkar och flickor, män och kvinnor, alltifrån nybörjare till erfarna gymnaster. Våra grupper ska ha en stor tillgänglighet när det gäller lokaler, tider och dagar samt erbjuda alla oavsett etnisk, kulturell och social bakgrund en möjlighet att utöva gymnastik. Alla ska, oavsett kunskapsnivå, erbjudas verksamhet som stimulerar till utveckling och skapar ett fortsatt intresse för fysisk aktivitet och gymnastik som tävlings- och motionsform.

 

SGSF vill erbjuda verksamhet som ger både fysiskt och psykiskt välbefinnande, ökar den sociala tryggheten och självförtroende hos varje enskild individ. Verksamheten ska öka den fysiska aktiviteten hos barn och vuxna och samtidigt ge signaler om vad ett hälsosamt liv innebär. Alkohol, doping, narkotika och tobak är inte förenligt med vår verksamhet. Föreningen motverkar mobbing och trakasserier.

 

SGSF vill att samtliga ledare och hjälpledare i föreningen har lämplig utbildning för de grupper de leder. Samtliga ledare ska fortbildas regelbundet samt ha stöd från styrelse, sektionsansvarig och övriga ledare i sitt sätt att arbeta. Verksamheten utvärderas regelbundet och ledarna får regelbunden feedback på sitt enskilda arbete.

 

Föreningens verksamhet ska ligga inom ramen för Svenska Gymnastikförbundet och kännetecknas av att vi tränar och tävlar inom Trupp- och Rytmisk Gymnastik, vilket främjar gemenskapen. Verksamheten vänder sig till alla från 3 år och uppåt.